Restaurant Budapest Reservation


  
 




A Szőnyi Étterem

A legtöbb ember, amikor betér egy étterembe, bele sem gondol, hogy az őt kiszolgáló vendéglátó egység kinek lehetett az álma, kinek köszönhető a melegséget árasztó, marasztaló hangulata, vagy kinek a gondossága teszi különlegesen finommá az ott felszolgált ételeket?

Te, Kedves Látogató, - aki érdeklődve kattintottál erre a menüpontra - Te vagy talán a kivétel, aki igenis szeretné meglátni az embert, ott ahol más - a hétköznapi rohanásban - nem látja meg.

Köszönöm ezt Neked! 

Cserébe hadd meséljek Neked kicsit magunkról.

Az én nevem Ruszkai Katalin, de itt mindenki csak Katikának szólít. Nem is csoda, hogy ez sokak számára ennyire természetes, hiszen két évtizeddel ezelőtt ennek a szállodának és az étteremnek a helyén csupán egy családi ház állt, benne pedig egy családias kisvendéglő. Ott pedig külön ebédelő közönsége volt a pultnak, voltak, akik minden nap ott étkeztek és jókat beszélgettünk, amíg lefőztem a kávét.

Kezdetben a szakács is én voltam, ezért a házias ízek megtartása a mai napig nagyon fontos számomra. Manapság viszont a két szakács kollegára bízom a főzést, magam részéről a jó minőségű alapanyagok beszerzéséért és az ételeink változatlan jó minőségéért vagyok felelős. Ellenőrzöm és felkutatom a legfinomabb alapanyagokat és minden nap bemegyek a konyhába és ellenőrzés céljából sorra végigkóstolom az ételeket.

 

Azért is nagyon fontos ez a feladatom, mivel a családom is itt eszik nap, mint nap. Együtt reggelizünk és ebédelünk, a leghátsó asztalnál. Most is van olyan vendégünk az utcából, aki megnézi, hogy mi mit eszünk és ő maga is azt rendeli. 

Ahogy az unokámat, Leát is látják felnőni, és már kérdezgetnek utána, ha nem látják, s van, aki Németországból minden évben még ajándékot is hoz neki.

A kollégákkal bizalommal és kellő tisztelettel vagyunk egymás iránt. Ezért lehetséges az, hogy ez a csapat ilyen régóta együtt van már, ami a mi szakmánkban igen ritka, s általunk nagyra becsült kincs.

Örülök annak, hogy a folyamatos megújulás iránti igényt a fiamnak is sikerült átadnom. Így mára már ő válhatott a modernizálás erős motorjává nálunk. Neki köszönhető az étterem legújabb arca is, mely már mind kinézetében mind az étlap kínálatában képes kielégíteni nemzetközi vendégkörünk igényeit is. 

Még a legjobb munkatársainknak is lehet olykor rossz napja. Ezért kérem, hogy bármilyen problémája is legyen, keressen engem személyesen, akár kihűlt a levese, mire felszolgálták, akár a kávé minősége nem megfelelő, vagy egy étlapon nem szereplő specialitást rendelne meglepetésként szerelme számára, netántán egy babaülésre lenne szüksége azonnal!

Legtöbbször bent vagyok az irodában munkaidőben. Ha mégsem találna meg, akkor kérem, keressen meg az alábbi elérhetőségeim egyikén.

 

Kategória: II. osztály

Üzemeltető: Szőnyi Hotel Kft.

Üzletvezető:
Pophrisztov Vaszilev Péterné (Ruszkai Katalin)
E-mail: ruszkaikatalin@szonyietterem.hu
Telefon: +36 30 924-6167

Konyhafőnök:
Csernoch György

 

Restaurant Budapest

Kedves Vendégeink!

Előzetes asztalfoglalás esetén 15% kedvezményt biztosítunk!

Várjuk szeretettel!

Restaurant Budapest

 

Fővárosi Nagycirkusz
 

 

Széchenyi Fürdő
Nyitva tartás: Uszoda 06:00 - 22:00,
Gőz: 06:00-19:00 óra között

Restaurant Budapest

 
 

A˙la carte étlap

Kedves Vendégeink!

2020. májusától visszavonásig érvényes étlapunk PDF formátumban is letölthető.

Idegen nyelvű étlapok:

Angol-English  Német-Deutsch  Olasz-Italiano Orosz-русский

Nyitva tartás: minden nap 12:00 - 23:00

Ebédidőben, 12:00 és 15:00 óra között ételeink és italaink árából 10% kedvezményt biztosítunk.

 

  KÜLÖNLEGES ÉTELEINK ÉS SZŐNYI KLASSZIKUSOK  
  Specialitásunk:  
32. „Zuglói Batyu” - szaftos ragu (libamáj, sertés szűz, feta, alma, zöldségek) palacsintába töltve (1,3,7) 3190.-
     
  Előételek:  
33. Friss bruschetta pirított házi kenyérből (1) 990.-
34.
Bivaly mozzarella, rukkola,Prosciutto sonka, pesto,koktélparadicsom,
házi kenyér(1,7)
2790.-
35. Tatárbeefsteak primőr zöldségek, vaj,  pirítós (1,3,7,10) 2990.-
     
  Saláták:  
36. Kerti saláta mix, (lolorosso, lolobionda, bébi spenót, céklalevél, saláta endivia, sárgarépa) joghurtos öntet, mézes kruton (1,7) 1890.-
37. Caesar saláta jércemellel, parmezán, pirított fonott kalács (1,4,7) 2590.-
38.
Libamájcsíkok roston, friss saláta,bacon szalonna, tökmagolaj, 
balzsamecetes öntet (8)
2990.-
     
  Levesek:   
39. Gyöngyöző kakas húsleves, kézzel készített lúdgége tésztával (1,3,9) 790.-
40. Gyöngyöző húsleves, benne főtt hús, kézzel készített lúdgége tészta, bébi zöldségek (1,3,9) 1090.-
41.
Lyoni hagymaleves, tört parmezán (7)
1090.-
42. Jalapeños sajtkrémleves, omlós csirke hús, tortilla chips (1,7) 1390.-
43. Halászlé bográcsban, harcsahússal  1790.-
44. Szürkemarha gulyásleves csipetkével (1,3,9) 1490.-
45. Hideg meggyleves, kakaós kekszmorzsa, tejszínhab (1,7) 990.-
     
  Gyermek ételek:  
46. Húsleves, csigatészta (1,3,9) 490.-
47.
Csirkemellfilé vagy trappista sajt rántva, mosolygós burgonya, tartármártás, vagy ketchup (1,3,7)
1490.-
48. Paradicsomszószos linguini (1,3,9) 790.-
49. Palacsinta nutellásan vagy kakaósan (1 db)(1,3,7) 450.-
     
  Halételeink:   
50. Harcsapaprikás füstös tejföl, túrós csusza rolád (1,3,4,7) 3190.-
51. Argentin garnélagrillezve, saláta, citromos öntet, pirított házi kenyér(1,2,10) 4290.-
52.
Fogas filé roston vagy bundázva,párolt brokkoli, pirított mandula, 
angol tartármártás (1,3)
3990.-
53. Lazacsteak bőrén, vaslapon pirítva, tejszínes, parajospappardelle(1,3,4,7) 4490.-
     
  Szárnyas ételeink:  
54. Csirkemell steak, kecskesajtos, céklás rizottó (7) 2890.-
55.
Csirkemell filé vargányával, Pármai sonkával göngyölve, 
rozmaringosparmezán szósz, citromos-fenyőmagos tepsis burgonya (7)
3100.-
56. Csirkemell filé barackos libamájjal töltve és bundázva, aranymazsolás rizs (1,3) 3290.-
57.
Csirkemell szalagok cornflakesben, pikáns, sajtos, harisszás steakburgonya, saláta (1,3,7,10)
2990.-
58.
Klasszikus csirkemell filé rántva, dupla vajas burgonyapüré, káposztasaláta (1,3,7)
2990.-
59. Fokhagymás tejben pácolt csirkecomb filé, steak burgonya, coleslaw (7,10) 2790.-
60. Rose kacsamell filé almás paszternák hab, vajas ceruzabab (7) 3590.-
61.
Konfitált kacsacomb, baconos kelkáposztás burgonyapüré, vörösboros körte (10,12)
3490.-
     
  Sertéshúsból készült ételeink:  
62.
Cigánypecsenye (sertés tarja mustárral,kápia paprika krémmel kenve fokhagymásan, 
irdalt ropogós szalonnával, házi sült burgonyával, hordós savanyúkkal) (10,12)
2990.-
63.
Sertéskaraj álomsonkával és trappista sajttal töltve, bundázva,
házi hasábburgonya (1,3,7)
2990.-
64. Mézes, szójaszószos sertéskaraj, serpenyős zöldségragu(ceruzabab, paradicsom, burgonya)(6,7) 2890.-
65.
Sertésszűz színes borsban forgatva, pirított erdei gomba, basmatirizs,
vörösborosjus (1,6,9,12)
3090.-
66.
Bécsi szelet(nálunk malac szűzből, pankómorzsában sütve),
kovászos uborkás hagymáskrumpli saláta (1,3,7,10)
2990.-
     
  Marhahúsból készült ételeink:  
67. Vörösboros marha pörkölt, petrezselymes-tojásos nokedli(1,3,7) 2690.-
68.
Pácolt bélszíncsíkok zöldségekkel nyárson, házi hasáb burgonya, saláta, mentástzatziki (6,7,10)
5790.-
69.
Bélszínjava baconos hízott libamájjal, spenótleveles burgonya lepény, béarni mártás (3,7,12)
6590.-
70.
Bélszínsteak, választható mártogatós(kéksajt mártás, klasszikus zöldbors) 
steak burgonya, grill zöldség (7,8,10)
5990.-
     
  Vegetáriánus ételeink:  
71.
Spanyol zöldséges paella (ceruzabab, zöldborsó, kaliforniai paprika,
padlizsán, koktélparadicsom) (7)
2290.-
72. Kecskesajt roston, grillezett barack, saláta (7,10) 2890.-
     
  Házi tésztáink:  
73. Túrós csusza libatepertővel (1,3,7) 1790.-
74.
Linguin Supreme, tigrisrák farok, koriander,gyömbér, chili, fokhagyma,
petrezselyem, fehérboros szósz (1,2,3,7,12)
 
4390.-
75. Házi pappardelle, erdei gomba, céklalevél, kecskesajt (1,3,6,7,12) 2590.-
  Tésztaételeinket friss, házi tésztából készítjük és rendeléskor főzzük.  
     
  Savanyúk:  
76. Köményes káposztasaláta  690.-
77. Uborkasaláta  690.-
78. Hordós vegyes savanyú (12) 690.-
79. Kovászos uborka 690.-
80. Káposztasalátával töltött almapaprika (12) 690.-
81. Coleslaw (7) 690.-
     
  Desszertek:   
82. Crumble (sült idénygyümölcs kekszmorzsával), vanília fagylalt (1,3) 990.-
83. Somlói galuska (1,3,7,8) 990.-
84. Kemencés, csokoládés, diós palacsinta idény gyümölcsökkel (1,3,7,8) 1090.-
85. Hideg túrógombóc mandulában hempergetve, tonkababos öntet (7,8) 1090.-
86. Dupla csokoládés Soufflé, málnavelő, vanília fagylalt (1,3,7) 1190.-
     
     
  BŐSÉGTÁLAK  
     
87. Húsimádó tál 2 főre: 9900.-
  Csirkemell vargányával töltve, göngyölve, rántva  
  Kacsacomb pezsgős grana padano bundában  
  Sertésszűz színes borsban forgatva,   
  Speiz saláta, szalvétagombóc, citromos, fenyőmagos tepsis burgonya  
  , mascarponés aszalt paradicsom glacé, wasabi szósz (1,3,7,10,12)  
     
88. Tenger kincsei válogatás 2 főre: 11900.-
  Argentin vörös garnéla, limetta, homár paszta, piritós  
  Lazacsteak bőrén, vaslapon pirítva,   
  Fekete tőkehalfilé, vizibivaly szalámi, kecskesajt, bazsalikom, datolya paradicsom, pak choi
  Parajleveles-fetás pite, basmati rizs  
  hollandi mártás, chardonnay jus (1,2,4,7)  
     

Szeretettel várjuk kedves Vendégeinket éttermünkben!

Kategória: II. osztály

Üzemeltető: Szőnyi Hotel Kft.

Tulajdonos-üzletvezető:
Pophrisztov Vaszilev Péterné (Ruszkai Katalin)
E-mail: ruszkaikatalin@szonyihotel.hu
Telefon: +36 30 924-6167

Konyhafőnök:
Csernoch György

Elérhetőségek
Szőnyi Hotel és Étterem
1142 Budapest, Szőnyi út 38-40.
étterem nyitva: minden nap 12-23 óráig
tel/fax: 36-1 222-0015
info@szonyihotel.hu
www.szonyietterem.hu
Adószám: 13478748-2-42
Szőnyi Hotel
Szőnyi Hotel térkép
Elfogadó jegyek